Dvärgkejsare Centorpyge

Centropyge, Paracentropyge

Dvärgkejsarna blir i regel 10cm finns nått undantag och dom är precis som clownfisken hermafroditte födds som honor, väldigt färgglada och nyfikna och ska hållas med mindre fiskar. Här har man ett problem om man är för noga med städningen i karet eftersom alla dvärgkejsre äter både mikroalger och detritus

VARNING tyvärr så kan man inte blanda olika arter (finns undantag) men i regel slutar det illa, annars tror jag alla som hållit på med saltvatten haft 5-6 st olika för dom flesta är grymt snygga. och fördelen är jö att de flesta blir inga giganter.

Vanligaste dvärgkejsarna

Elddvärgkejsare Centropyge Loricula tyckte min var lite skygg

Blågul dvärgkejsare Centropyge bicolor

gul/blå måste ses Centropyge potteri

Blåsvart dvärgkejsare Centropyge bispinosa

vit gul svart blå dvärgkejsare Centropyge eibls

vit svart blå gul Centropyge vrolikii

Centropyge aurantia

läs mer om

info dvärgkejsare

argi

bicolor

bispinosa

eibli

loricula

potteri

multifasciata