dino eller cyano

Finns gott om alger som man kan få i sitt saltvattensakvarium, många vill man inte ha men finns även nyttiga aler som kan hjälpa dig att bli av med dom dåliga algerna

trådalger

en grön hinna över framrutan eller trådalger växer på stenar , ser inte alls roligt ut

glasrosor (aiptasia)

glasrosor kommer nog förr eller senare till ditt akvarium verken du vill eller inte, gärna där du matar eller precis jämte en fin korall som du absolut inte vill den ska sitta.

Många olika problem och precis lika många lösningar, men de man ska tänka på är att bara ett vattenbyte tex löser inte problemet utan de kan ta flera månader att lösa problemet, du köper en räka som äter glasrosor men de kan ta tid innan den hittar den glasrosen du vill den ska äta.

Men har man problem med alger får man ta sig en funderare hur gammal är din belysning gäller jö lysrör men kan vara dax att byta ut de gammla. Hur mycket matar du???? behöver du mata så mycket som du gör

byter du vatten regelbundet?? hur är ditt osmosvatten?????

Har du kollat dina fosfat och nitrate värden?????? ALGER ÄLSKAR DETTA

Sen beror de lite på vad du har för problem, har du tex cyano så kanske du behöver en pump till som ökar cirkulationen eftersom cyano älskar dead zone (vattnet står stilla)