Tyvärr Paracanthurus Hepatus Doris kan man absolut inte ha i ett litet 150l. och tyvärr så finns denna fisk till salu i alla vanliga saltvattensbutiker och ingen som informerar att denna som i affären är stor som en 5 krona växer jätte fort och behöver stor simyta och mycket alger till mat. Så om att de inte räcker är den mycket känslig vid flytt oxå ,,jag hade inte uvc när jag köpte denna men hade inga problem. Men mycket viktigt med stort kar med stabila värden och bra simyta mm

Tyvärr Gul kirurg Zebrasoma flavescens är oxå en stor fisk som inte ska simma runt i ett litet 150l akvarium. En mycket färgglad fisk som alla vill ha i sitt akvarium, men tycker personligen att denna ska simma i ditt nästa akvarium om du fastnar i hobbyn och köper större 250-400l. Då får man köpa UVC och ja osmos har du väl redan ??

Tyvärr Pomacanthus imperator förmodligen den första fisken du ser i en butik om dom har den hemma. VARFÖR den snyggaste fisken helt enkelt ,och tyvärr så finns denna i alla butiker oxå 5-6cm och ser majestetisk ut sen är det bara problem den blir stor som ett hus den är aggressiv den kan äta upp dina koraller och behöver stort akvarium mm mm

tackar min dotter för ritandet

Vitbröstad kirurg Acanthurus leucosternon

Chelmon rostratus kopparbandad pincettfisk inget för nybörjare

Mycket svår med maten och behöver större simyta än i ett 150l ,Min pincettfisk hade 1000 glasrosor att äta när den kom till mitt akvarium och när den väl hade ätit upp alla dom så lärde den sig att äta det alla andra fiskar äter varje dag. så aldrig haft problem med min

Tyvärr Kirurger är i mina ögon inget alternativ i ett 150l akvarium du kan köpa en doris som är stor som en 5 krona och den lever i 6 månader men vad händer sen när du köper fler fiskar och den har för lite utrymme, de blir bråk eller den blir stressad

VET DU OM ATT 90% AV ALLA FISKAR SOM BLIR SJUKA ÄR STRESS RELATERAT (litet akvarium, dålig vattenkvalite dålig mat samma mat. mm mm)

Dessa fiskar tycker jag personligen passar i ett 300 ev 400 och uppåt och om man har ett så stort akvarium vill man ha svårare fiskar och då måste man ha UVC ljus mm

UVC ljus. vad är UV steralisering. Man behandlar vattnet i en behållare som dödar bakterier och parasiter och gör ditt saltvatten mycket renare, så fiskarna håller sig lättare friskare och är ett måste om du vill ha doris eller vitbröstad kirurg i akvariet

det svarta röret ovanför akvariet är UVC

kolla gärna min hemsida

saltvattensakvaristjavisst