mycket bra nybörjarkoraller

Skivanemoner är en mycket bra nybörjarkorall inte så noga med värderna i akvariet och växer snabbt.

skivanemoner mjukkoraller är inte beroende av KH calcium magnesium på samma sätt som stenkoraller, stenkoraller behöver jö Kh calcium magnesium mm för att kunna bygga sitt skelett och eftersom mjukakoraller och anemoner inte har något skelett så är det inga problem.

(ska jö givetvis försöka hålla något såndär koll på alla värden endå så det inte blir superstor skillnad på värderna men om man tex byter 10-20% vatten varje vecka i sitt nya akvarium kommer många koraller trivas mycket bra.) och värderna kommer ligga någorlunda där dom ska.

rätt temp rätt salthalt och lite lyse så ska nästan alla skivanemoner överleva

finns i lila blå röda grön mm

discosoma

rhodactis

ricordea

andra bra nybörjar koraller

rhodatics toxic

sarcophyton elegans gul