Varför ska jag börja köpa mjukkoraller jag vill jö ha stenkoraller.

Du har köpt ett akvarium och kommit igång med levanden sten mm, Nu måste du lära dig hur allt fungerar och lära dig hur mycket ämnerna ändras i ditt akvarium mm. du måste testa ditt vatten

vad har du för KH? vad har du för calcium? vad har du för magnesium?

Som sagt nu tar jag förgivet att du har rätt temp rätt salthalt och tänt akvariet i hur många timmar ?? Vad har du för pump, cirkulationspump är superviktigt.

Det bästa är att börja lugnt och sakta och börja med mjukkoraller för dom tål i regel mycket bättre om värderna svajar lite, det gör inget om KH ligger på 6 i 2 dagar. Men köper du en stenkorall och du inte gör dina tester ordentligt så kan de snabbt göra så dina koraller bli ledsna och ev dör.

stenkoraller har ett skelett som måste ha calcium hela tiden, och dina andra värdern måste oxå vara bra för om du inte har ungefärliga värdern så påverkas alla andra värden oxå, har du mycket för högt calcium tex så kanske inte korallerna kan ta upp calciumet för du har låst de med ett annat värde som är helt åt skogen, för många värden påverkar varandra.

Ett exempel vi säger du har för hög salthalt hur löser man det, enkelt du häller i mer vatten (osmosvatten) stämmer bra men vad händer med calcium, magnesium, kh om du måste hälla i massa osmosvatten, precis de sjunker.

mjukkoraller

skivanemon

scharyphton elegans

montipora

grön montipora och rödprickig montipora

Euphyllia är en lätt korall som tål både lite höga fosfatvärden och inte så noga med ljuset. strömmen ska vara lite lagom.

euphyllia