Idag 2021 10 12 snurrar ett akvarium hemma hos mig för att kunna ta imot en bläckfisk när som helst, jag har planerat med leksaker och levande mat.

pratat många gånger med leverantören och ställt frågor om storlek mm så val av sort blir rätt och bäst både för bläckfisken och mig.

Bläckfiskar har bara en hård sak på hela sig och det är munnen eller rättare sagt NÄBBEN.

den har 3 hjärtan

en bläckfisks blod är blått

Kan en bläckfisk öppna en burk.

Saken är den att en bläckfisk ger sig aldrig och testar sig fram så skulle du ha en labyrint med endast en ingång så skulle bläckfisken hitta in till sist

likaså en burk med skruvlock, bläckfisken skulle testa sig fram tills den snurrar på locket och öppnar den. (givetvis måste de vara nått intressant i burken oxå)

Chromatophores = är nått som finns i bläckfiskens hud som gör att den kan byta färg hela tiden.

visste du om en bläcksfisk arm skulle trilla av eller ja (bli lös av någon anledning) kommer den lösa armen fortsätta att leta mat och om den hittar de kommer den försöka stoppa in de i munnen som inte längre är i närheten.

Varje sugpropp känner och smakar så alla sugpropar kan typ tänka

När parningen är slutförd åker bläckfiskhonan ner i en grotta där hon fäster äggen på taket, dom hänger alltså ner och honan vaktar äggen och ger äggen cirkulation så äggen inte ruttnar. Under denna tid äter honan inte någonting utan detta är de sista mamman gör när äggen är färdiga så dör honan av svält . ut kommer 1000 tals nya blcäkfiskbäbisar som är pyttepytte små.