05 04 2022

Acropora tricolur

7 olika acroporor har jag i mitt kar idag, 4 st har jag köpt rätt nydligen (dec) är absolut ingen nybörjarkorall och behöver stabila och näringsvärderna låga. Du kan ha 2 st samma acroporor i 2 olika kar men beroende på värderna kan färgerna skilja extremt mycket. Acropora lever i symbios med zooxantheller (en alg) som ger korallen sin färg och den största del näring. Du kan mata din acropora med aminosyror eller zooplankton men ljuset är viktigast.

Vattenkvaliten

Temp 24-27 Salthalt 33-35 % Ph 7,9- 8,3 KH 8-10

Calcium 390-450ppm Nitrat 0,5-5 ppm Fosfat 0,01-0,10 ppm

Pumparna

Du ska ha bra fart på pumparna och gärna från flera olika håll och tidstyrda pumpar som ändrar riktning. första veckan kolla så de inte sätter sig någon alg eller annat på korallen, gör de det se till så pumparna får bort det eller ev flytta din nyinköpta korall. Kan bli mycket blek vid transport eller vid förhöga eller förlåga näringsvärden i akvariet, händer detta och du fixar till värderna kan de endå ta några månader innan din korall får lika bra färg igen. Ett tips är att kolla på korallen på natten då släpper den ut sina fjun och försöker jaga mat (givetvis gör den detta på dagen med men jag personligen tycker det är lättare att se på natten, tidig morgon) om den är helt levande eller bara tjurig.

Ljuset

Starkt mycket starkt, om du kan mäta så vill acropora ha ca 200par

Ändringar

Ändringar i vattenkvaliten eller ljus ska ske mycket långsamt och under lång tid

Acklimatisering

Kolla salthalt och temp, låt påsen ligga i akvariet 30min för temperaturs skillnad, sedan mät och fixa salthalt sakta (ca 15-30 min)

Mina Acroporor bilder kommer

Acropora Diamond red

Acropora Echinata

Acropora Nasuta

Acropora sp multicolor

Acropora vet ej namn fick extra av whitcorals när jag beställde från dom

Acropora tricolor

Acropora spatulata