Att koppa in koraller och köra dom i dip innan du stoppar in dom i ditt akvarium kan vara de viktigaste du gör för ditt akvarium

plattmaskar eller annan ohyra kan lätt komma in i ditt akvarium, och även om de inte är något levande i vattnet som du ser efter dip kan du endå få med ägg.

Om du har möjlighet så vore de bästa att ha ett eget akvarium för nya fiskar koraller. allt hamnar där först, då har man extra koll på sin nya korall och man kan titta på den och se så de inte finns nått på den. Är det en fisk så ser man att den äter mm innan den ska i och börja slåss med maten. Efter 2 veckor så är det dax för flytt

Aiptasia mm kan sitta fast på pluggen du köper så kan vara en anledning till att få loss korallen från fraggen och limma den på en ny,

Jag har inget extra akvarium så jag

1, stoppar i påsen i mitt akvarium (så tempen i påsen stiger långsamt. vänta 30 min)

2, Dip finns många olika medel (gör som de står på flaskan), jag har nog 3 olika burkar så beroende på storlek på nya korallen så använder den som är bäst. använda så lite vatten som möjlig men ska ju givetvis täcka hela korallen vänta 5 min ca. rör runt i vattnet och rör korallen eller använd en pipett för att få korallen att röra på sig och tappa eventuella skadedjur

3, Ta ur korallen från medlet och sätt den i en spann/burk med ditt akvariumvatten. Låt korallen ligga där medan du undersöker vattnet från burken som korallen nyss var i. kolla noga med mobilen och ficklampa, brukar zooma med mobilen och även titta väldigt nära burken för att se om något rör sig.

4, Hittar du något som rör sig så försök ta reda på vad de är, en liten pods som ser ut lite som en räkbäbis är ingen fara, därimot ska du vara försiktig om de är någon platt sak som rör sig rätt sakta. Då kan de vara plattmask

eller får du med en liten orm,mask men dom äter i regel detrius och är ingen fara så länge dom inte är 15cm.

5. stopp i korallen i ditt akvarium, tänk på vad de är för korall och sett den så den inte är nära någon korall som tycker om att bråka, finns många koraller som har långa stridspolyper som gärna är ute på natten och letar efter hyss.

bilder kommer

letar efter en bra sida med alla småkryp som lever i saltvatten men har inte hittat någon bra änn tyvärr

sök på isopoda reeflex.net

https://www.youtube.com/shorts/I_Y15iSF3sA