Hur mycket ljus ska man ha i akvariet ??? Att sätta på ljuset i 8 timmar rekomenderar jag inte, bara alla fulalger trivs och kommer frodas i mycket ljus, du får inte igång akvariet fortare bara för du har fullt ljus i 8-10 timmar direkt (skynda långsamt är väldigt framgångsrikt i denna hobbyn)

Är det bara snäckor och eremiter som är städpatrull ??? Nej Blennider, gobys och städpatrullens ferrari Kirurger, Gul kirurg eller vitbröstad kirurg alla är superduktiga algätare och jagar efter alger hela dagarna.

Kan man sätta in sin städpatrull när man vill ??? NEJ Du måste låta dina alger komma igång först, annars börjar din städpatrull svälta på en gång.

Kan man ha förmycket städpatrull ??? JA , förmycket städpatrull så får dom slåss om maten, bättre köpa städpatrull i 3 om gångar, 1. börja med 2-4 eremiter och 4-6 snäckor 2. efter 2-3 veckor så köper du 2-3 eremiter till och kanske 8-10 snäckor till. 3. (2-3 veckor till har gått) ferrari en gul kirurg eller nått annat lite dyrare och snyggare (och mer snäckor ).

När kan man sätta in sin första städpatrull ??? Du ska ju vänta tills du ser alger och innan algerna kommer ska du få kiselalger, ingen som äter dessa utan försvinner automatisk, men efter detta borde dina gröna alger komma igång. Finns inget superbra svar sen beror ju på hur mycket lyse du har från första början

Snäckor

Turbo turbo Astrea och trochus köp några av varje

Trochus

Astrea

Narite

Margarite

Nassarius dessa rekomenderar jag för att jobba i gruset (detrius)

Cerith

blennider

goby

kirurger

KÖP INTE

sjöborrar sjöstjärnor eller sjögurkor

inget för nybörjare

ÖVRIGA STÄDPATRULL VID PROBLEM

problem med sjöstjärnor? räka Hymenocera elegans

problem med glasrosor? Filfisk berghia snäcka, räka lysmata wurdemanni

problem med plattmask? Banangylta

problem med kulalger?

krabban Mithrax sculptus